Cum alegi fosa septică ecologică?
August 15, 2018
Bioactivatori ecologici pentru curățarea fosei
August 26, 2018

Cunoscut și sub numele de poliester armat cu fibră de sticlă, PAFS este un material compozit format din rășini armate cu fibră de sticlă PAFS, este un material ușor, puternic, cu utilizări diverse, inclusiv rezervoare de stocare, bărci, fose septice, scaune, mobilier pentru spații de joacă, etc.

De ce PAFS?

Produsele din poliester armat cu fibră de sticlă sunt testate în timp, deoarece acestea și-au dovedit durabilitatea și eficiența în medii dificile și aplicații speciale, zeci de ani. Următorii factori plasează produsele din P.A.F.S. înaintea majorității produselor alternative:

·         Durată mare de viață

Acesta are o durată minimă de viață de 50 de ani. Calitatea suprafețelor interioare și exterioare este constantă fără modificări majore în timp.

·         Raport valoric eficient

Produsele obținute sunt cu 10% – 15% mai ieftine decât cele din metal și cu 20% – 30% mai ieftine decât cele construite din beton.

  • Greutate mică – avantaj la instalare

Produsele din PAFS cântăresc doar 25% din greutatea produselor similare din metal și aproximativ 10% comparativ cu produse similare din beton. Produsele din PAFS sunt mai ușoare, deci costurile de transport și manipulare sunt mult reduse. Utilizarea de echipamente grele pentru manevrare este practic eliminată.

  • Rezistență mecanică

Produsele din PAFS pot menține nivelul de rezistență structurală solicitat în cele mai multe proiecte și aplicații.

  • Conductivitate termică scăzută

Conductivitatea termică scăzută la produsele fabricate din PAFS minimizează pierderile de temperatură și, în multe cazuri, elimină condensul sau nevoia de izolare termică suplimentară.

  • Rezistența la coroziune

Produsele realizate din PAFS sunt rezistente la coroziune atât la interior cât și la exterior. Acestea se pot folosi pentru acizi diluați, saramură saturată, solvenți organici și alte chimicale corozive fără să fie necesare căptușeli suplimentare sau acoperire la exterior.

  • Cheltuieli reduse cu energia de pompare

Suprafețele netede care pot fi obținute la produsele din fibră de sticlă duc la economii semnificative la costurile cu energia pentru pompare datorită factorului redus de frecare.

  • Cost redus de întreținere

Costurile cu întreținerea pe durata de viață la produsele din PAFS sunt reduse aproape la zero datorită absenței coroziunii.

  • Rezistența la foc

Produsele din PAFS oferă o mare flexibilitate în design, și se pot realiza cu rezistență la foc prin selecția adecvată a tipului de rășină.

Material Densitate (g/cm3) Rezistența la rupere (mpa)
P.A.F.S. 1.8 1400
Fontă 7.6 420
Oțel 7.83 1034

 

Întrebări diverse

1Poliesterul armat cu fibră de sticlă este dăunător pentru sănătate?

Nu. Cele două componente sunt materiale de bază care formează o masă de poliester armat cu fibra de sticlă. Rășina ca liant iar fibra de sticlă pentru rezistența dorită. Prin utilizarea rășinii poliesterice nu există riscul de migrare a componentelor. Utilizarea fibrei de sticlă nu produce probleme, prin natura compoziției sale nefiind dăunătoare sănătății.

2 Produsele din poliester armat cu fibră de sticlă pot fi tăiate?

Da, cea mai simplă metodă este cu ajutorul unui disc cu diamant.

[/faq]

3 Pentru asamblarea produselor din poliester armat cu fibră de sticlă se poate folosi orice lubrifiant?

Nu. Se recomandă vaseline de origine vegetală. Uleiurile sau vaselinele de origine petrolieră sunt total interzise deoarece pot deteriora garniturile de cauciuc.

[/faq]

Comments are closed.

×

Apasă mai jos (pe Live Chat Support) pentru a iniția o conversație

× Contactează-ne pe WhatsApp